Zapomniałeś hasła? |

Przeglądanie modułowych efektów kształcenia

Kierunek:Biotechnologia, I stopień [6 sem], stacjonarny, ogólnoakademicki, rozpoczęty w: 2013
Specjalność:cały kierunek
Moduł:Mikrobiologia przemysłowa KR
Akcje
Drukuj
Symbol Opis Kierunkowe efekty kształcenia Obszarowe efekty kształcenia
01 Student potrafi opisać stosowane w przemyśle procesy jednostkowe (technologie) wykorzystujące drobnoustroje i ich enzymy oraz scharakteryzować rodzaj i ilość otrzymanych przy ich udziale bioproduktów
02 Student potrafi wymienić i objaśnić nowe kierunki i innowacyjne rozwiązania opracowywane dla różnych dziedzin przemysłu biotechnologicznego dotyczące bazy surowcowej, technik produkcji oraz modyfikacji biologicznej producentów
03 Student potrafi kontrolować przy użyciu poznanych technik i metod poszczególne etapy procesu produkcyjnego
04 Student potrafi przygotować podłoże i materiał szczepienny do hodowli drobnoustrojów, dobrać odpowiednie warunki i metodę hodowli oraz analizować wytworzone przez mikroorganizmy produkty końcowe
05 Student potrafi zaplanować ogólne założenia dla określonej technologii pod kątem doboru surowca, czynnika biologicznego, metody produkcji, sposobu separacji bioproduktu oraz możliwości jego zastosowania
06 Student ma świadomość potrzeby ciągłego aktualizowania wiedzy z zakresu mikrobiologii przemysłowej i biotechnologii oraz zdolność do pracy w zespole
07 Student postrzega zależności między osiągnięciami nauki a możliwością ich opłacalnego wdrażania