01
|
Student potrafi opisać stosowane w przemyśle procesy jednostkowe (technologie) wykorzystujące drobnoustroje i ich enzymy oraz scharakteryzować rodzaj i ilość otrzymanych przy ich udziale bioproduktów
|
|
|
02
|
Student potrafi wymienić i objaśnić nowe kierunki i innowacyjne rozwiązania opracowywane dla różnych dziedzin przemysłu biotechnologicznego dotyczące bazy surowcowej, technik produkcji oraz modyfikacji biologicznej producentów
|
|
|
03
|
Student potrafi kontrolować przy użyciu poznanych technik i metod poszczególne etapy procesu produkcyjnego
|
|
|
04
|
Student potrafi przygotować podłoże i materiał szczepienny do hodowli drobnoustrojów, dobrać odpowiednie warunki i metodę hodowli oraz analizować wytworzone przez mikroorganizmy produkty końcowe
|
|
|
05
|
Student potrafi zaplanować ogólne założenia dla określonej technologii pod kątem doboru surowca, czynnika biologicznego, metody produkcji, sposobu separacji bioproduktu oraz możliwości jego zastosowania
|
|
|
06
|
Student ma świadomość potrzeby ciągłego aktualizowania wiedzy z zakresu mikrobiologii przemysłowej i biotechnologii oraz zdolność do pracy w zespole
|
|
|
07
|
Student postrzega zależności między osiągnięciami nauki a możliwością ich opłacalnego wdrażania
|
|
|